Blogginnlegg -
“Årets vinnere har autoritet og patos”
Når kommunikasjonsrådgiver Hans-Petter Nygård-Hansen ikke blogger, skaper nye episoder til sin populære podcast eller legger til nytt innhold på sin YouTube-kanal, så hjelper han til med å plukke ut vinnere til årets Nordic Digital PR Awards. Han ser blant annet på hvordan finalistene bruker data, og om de kommuniserer med autoritet.
Hans-Petter Nygård-Hansen er en av Norges mest kjente og medievante kommunikasjonsrådgivere. Han er en foredragsholder med særlig interesse for data og teknologi, en interesse som har fulgt han hele livet. Siden 2010 har han publisert over 2100 artikler, podcast-episoder og YouTube-videoer. På YouTube har han sin egen kanal, der han gjør alt fra unboxing av ny tech til å kommentere på aktuelle debatter, og dele tips og triks til hvordan folk kan bli bedre på PR og kommunikation. Fellesnevneren for alt innholdet han skaper er hvordan teknologien endrer måten vi lever, lærer og jobber på.
I år er Hans-Petter Nygård-Hansen en del av ekspertjuryen for Nordic Digital PR Awards, der han nylig møttes med de øvrige nordiske jurymedlemmene for at avgjøre hvem som vinner. I den anledning sørget vi for å stille han et par spørsmål.
Q: Hva er dine forventninger til årets finalister i Nordic Digital PR Awards?
A: Jeg legger særlig vekt på evnen til å fortelle gode historier gjennom patos, som deretter etablerer etos, og som ender opp med logos. De fleste pressemeldinger går rett på logos.
Q: Hvordan bruker du din kunnskap om teknologi og data når du vurderer årets finalister?
A: I dette tilfellet, hvor vi skal bedømme finalistenes bruk av Mynewsdesk, så har jeg mest av alt fokusert på hvordan de har utnyttet de teknologiske mulighetene som plattformen tilrettelegger for. Er det kun tekst og bilder som er tatt i bruk? Er sosiale medier integrert? Blir video flittig brukt som et virkemiddel til å fortelle historier? Ligger fokuset primært på “klassisk PR”, hvor det snakkes mye om egen fortreffelighet? Er innholdet tilpasset laptop eller mobil?
Q: Hva må kommunikatører kunne i 2021, og hva er de største utfordringene?
De skal forstå sine målgrupper. Årets største utfordringer blir å være nysgjerrige og eksperimenterende.
Q: Avslutningsvis, hvem har makten over nåtidens kommunikasjon?
A: Det kan sies veldig kort: Mark Zuckerberg.