Gå videre til innhold
​Hvordan får du et vellykket nyhetsrom?

Blogginnlegg -

​Hvordan får du et vellykket nyhetsrom?

Mange organisasjoner er i ferd med å ta i bruk nyhetsrom som et ledd i kommunikasjonsstrategien sin. En ting som skiller de som lykkes og de som feiler er evnen til å investere i riktig teknologi. 

Et robust innholdsverktøy eliminerer flere kjedelige og tidkrevende oppgaver knyttet til publisering, og gjør det mulig å skape enkle og effektive produksjonsprosesser. Så når du har anskaffet en nyhetsrom og har det tekniske i orden, hvordan maksimerer du da effekten av det? Mye avhenger åpenbart av innholdet i nyhetsrommet. Vi har spurt noen av våre kunder om sine beste tips for å få maksimal effekt av nyhetsrommet.

­Det holder ikke å vite hvem målgruppen deres er, dere må forstå dem

Mennesker som identifiserer seg med en mening eller opplevelse vil ofte dele dette med sine venner og likesinnede. For å kunne skape innhold som målgruppen din ønsker å dele videre, er du nødt til å forså hva som engasjerer dem.

Start med å personifisere målgruppen din, ved å skape fiktive personas. Personas er en oppdiktet person besitter menneskelige trekk og egenskaper som er representative for den målgruppen du ønsker å nå. En slik person kan for eksempel være en mann i midten av førtiårene med høy utdannelse, sterk treningsinteresse og solid økonomi. Man kan selvfølgelig tillegge personen(e) flere trekk enn dette. Jo mer inngående man beskriver, jo lettere er det å spisse innholdet sitt. Dette er en god øvelse for å starte kreative prosesser og gjøre seg relevant.

Gi dem det de vil ha

Og kanskje også noe som de ikke enda vet at de trenger. Alt innhold du lager, uansett hvilket formål det har, må oppfattes som interessant. Hvis du ikke hadde skrevet det selv, ville du vært interessert i å lese det? Består det ”hva så”-testen?

Vinner av Årets Nyhetsrom i kategorien Årets Nykommer var i år Kiwi. Kommunikasjonsrådgiver i Kiwi, Kristine Aakvaag Arvin, deler sine beste tips for å lykkes med et nyhetsrom.

–For å lykkes med et nyhetsrom på Mynewsdesk må du være ærlig å prøve å sette deg inn i hva mottakeren synes er interessant. Det er bedre å være relevant enn å skryte. Gå for å skape jevnlig, temabasert innhold som er interessant og delbart. Forsøk å ikke behandle nyhetsrommet ditt som en separat kanal. Alle eide kanaler kan samles og deles herfra. Eid og delt media utfyller hverandre, de konkurrerer ikke.

Gjør det enkelt for mottaker å relatere seg til dere

Hvordan kan du få andre til å bry seg om hva organisasjonen din forteller? Mange merkevarer sliter med å gjøre det enkelt for mottaker å relatere seg til dem.

Kristine i Kiwi forteller at selskapet har en klar strategi for å gjøre seg relevant.

–Kiwi er åpne og ærlige, og vi vil bruke innhold til å skape debatt og sette temaer på agendaen. Dette gjelder temaene som ligger nærmest hjertet vårt – folks helse, miljøet, vårt partnerskap med UNICEF, og selvfølgelig lave priser.

Frisk opp med video

Vi har alle lest om hvor mye engasjement video genererer. Vi spurte Teddy Falsen Hiis, Product Evangelist i 23 Video, hvilken annen verdi video tilfører PR-arbeid.

–Mer informasjon kan bli konsumert på kortere tid, men bare om seeren ikke klikker seg bort fra filmen. Behold de elementene som vil gjøre størst inntrykk på mottakeren når du redigerer. Husk også at du vil bli flinkere ved å prøve og feile. Mitt beste råd er å være modig nok til å utforske hva som fungerer for deg og din bedrift når det kommer til bruk av online video.

Identifiser deres stil

De beste historiene er ofte de som treffer på et menneskelig nivå og som har en uformell og direkte tone. Hvis du ønsker å knytte en relasjon til mottakerne dine, bruk samme terminologi som de gjør.

En annen taktikk er å la seg inspirere av andre populære formater. Cancer Research UK spilte på den populære BuzzFeed-terminologien ved å bruke overskriften ”Don´t believe the hype – 10 persistent cancer myths debunked”.

La andre snakke for dere

En vanlig utfordring for mange organisasjoner er mangel på ressurser. Prøv å utnytt det dere har, det er ofte mer enn du tror.

  • Jobb med influencers. Eksperter, kunder og foredragsholdere. Alle som er relevante for merkevaren deres, som har evnen og muligheten til å påvirkere målgruppen deres, er potensielt svært effektive talerør for organisasjonen deres. Det er mer kraft i å la andre snakke for seg, enn å gjøre det selv.
  • Let etter skjulte talenter og kunnskap i organisasjonen deres. Man vet aldri, plutselig sitter det en utvikler eller en medarbeider på finansavdelingen som er en racer på utvikle tekst eller redigere video.

Optimaliser brukeropplevelsen

Hvordan dere skaper og organiserer innhold i nyhetsrommet påvirker søkemotoroptimaliseringseffekten deres.

–Ha en ordentlig struktur på plass fra dag én. Kategoriser innhold. Tekst, bilde, video, lyd og andre dokumenter. Gjør det enkelt for dem som leter å finne innhold i nyhetsrommet deres. Tenk søkemotoroptimalisering fra A til Å, anbefaler Hans-Petter Nygaard-Hansen, gründer av kommunikasjonsforetaket KommFrem.

Vær klar til å reagere

Når det er godt utført, er det å kapitalisere på virale historier og nyheter et flott kommunikasjonsgrep. Se IKEA sin iPhone 6 parodi fra i fjor. Ved å bruke god humor og å ta del i hypen rundt produktlanseringen ble IKEA sine reklamer sett nesten 9 millioner ganger på YouTube den første uken.

Ta dere tid til å formulere overskrifter

Visste du at Upworthy lager 25 overskrifter for hver sak de lager? I en slik prosess er sjansen stor for at det kommer fram et par ganske gode forslag.

Naturligvis er det ikke hensiktsmessig for små kommunikasjonsteam å produsere 25 alternative overskrifter per sak, men tanken om å bruke tid på å formulere til gode overskrifter er like viktig for små som store kommunikasjonsavdelinger. En slående overskrift er et effektivt virkemiddel for å få mottaker til å lese resten av saken. Bare sørg for at overskriften ikke er villedende.

Mål, analyser, tilpass og ta lærdom

Kom fram til hvilke måleparametere som er mest relevant for målene dere har satt dere, og overvåk disse. Hvordan engasjerer innholdet dere? Hvor lang tid brukte mottaker på innholdet deres? Hvor mange artikler leste han per besøk? Hvem skriver mest om dere?

–Alt som er digitalt kan måles og analyseres. Alt er også mulig å tilpasse, justere og repetere, sier Hans-Petter Nygaard Hansen.

Men det kan også være greit å ha Albert Einstein sitt ordtak i bakhodet. ”Ikke alt som kan måles teller, og ikke alt som teller kan bli målt.”

Å ha et godt nyhetsrom krever kontinuerlig arbeid. Vi lar Hans-Petter sitt råd avslutte denne saken. "Jobben er ikke ferdig når du har anskaffet et nyhetsrom, den har bare så vidt begynt.” 

Name of Image

Emner

Kategorier

Kontakter

Pressekontakt

Pressekontakt

Pressekontakt Pressehenvendelser

Relatert innhold

Telenor Norge deler sine beste digitale PR-tips

Telenor Norge deler sine beste digitale PR-tips

I anledning konkurransen Årets Nyhetsrom vil hver av vinnerne dele sine beste digitale PR-tips i vårt nyhetsrom. Denne gangen er det Roald Orheim, redaktør digitale medier i Telenor Norge sin tur til å gjesteblogge. Telenor vant i kategorien store bedrifter.

Bli ekspert på nyhetsrom med vår nye guide

Bli ekspert på nyhetsrom med vår nye guide

Les vår første av totalt tre guider for å lære grunnprinsippene om hvordan du jobber med et nyhetsrom. I guiden kommer du til å få konkrete tips og verktøy for å ta jobben du gjør i nyhetsrommet til et nytt nivå. Lær deg hvordan nyhetsrommet blir det naturlige midtpunktet i din digitale kommunikasjonsstrategi, og hvordan du skal nå rett publikum i rett kanal.

Ford Motor Norge deler sine beste digitale PR-tips

Ford Motor Norge deler sine beste digitale PR-tips

I anledning konkurransen Årets Nyhetsrom vil hver av vinnerne dele sine beste digitale PR-tips i vårt nyhetsrom. Denne gangen er det Anne Sønsteby, informasjonsdirektør i Ford Motor Norge sin tur til å gjesteblogge. Ford Motor Norge vant i kategorien små og mellomstore bedrifter.

Kiwi Minipris deler sine beste digitale PR-tips

Kiwi Minipris deler sine beste digitale PR-tips

I anledning konkurransen Årets Nyhetsrom vil hver av vinnerne dele sine beste digitale PR-tips i vårt nyhetsrom. Førstemann ut med gjesteblogginnlegg er Kristine Aakvaag Arvin, kommunikasjonsrådgiver i Kiwi Minipris som vant i kategorien årets nykommer.

Video i PR – mer enn det virale

Video i PR – mer enn det virale

I jobben min snakker vi (neste utelukkende) om én ting; Video tar over nettet. Konsumentene har krevd videoformatet lenge men nå begynner kundene, og kundenes kunder på alvor å gjøre det samme. Video i PR er interessant fordi det gir deg muligheten til å promotere eget innhold på en underholdende og engasjerende måte.

Mynewsdesk – En effektiv måte å skape bevissthet og relasjoner på

Mynewsdesk hjelper virksomheter med å skape bevissthet, nå rett målgruppe og bygge sterke relasjoner. Vår smarte PR-plattform forenkler og effektiviserer publisering, distribusjon og måling av alt ditt PR- og kommunikasjonsarbeid – alt på ett og samme sted.

Ved å samle alt PR-arbeidet på ett sted gjør vi det enklere å bygge merkevaren og samtidig overvåke relevant media. Det hjelper virksomheter med å måle engasjement og gjennomslag over tid.

Mynewsdesk har 1,6 millioner unike besøkende hver måned og det publiseres 80.000 innlegg på vår plattform hvert år. I dag bruker 4000 virksomheter fra hele verden Mynewsdesks plattform for å forbedre sitt PR- og kommunikasjonsarbeid, hvorav 70 % får sine nyheter plukket opp av media.

Les mer på www.mynewsdesk.com/no

Mynewsdesk Norge

NHST Media Group Christian Krohgs gate 16
PO Box 1182 Sentrum, 0107 OSLO
Norge