Blogginnlegg -
Terskelen for å jobbe med film har aldri vært lavere – her er fire tips til å komme i gang
1. Start i det små
Mange tenker at videoproduksjon er synonymt med komplisert, tidkrevende arbeid, og et behov for masse teknisk utstyr. Det kommer selvfølgelig an på hvilket nivå man legger seg på, men å lage film trenger ikke nødvendigvis å være vanskelig. Du trenger ikke å se lengre enn til telefonen du har i lomma for videoutstyr, så faktum er at terskelen for å lage film aldri har vært lavere.
Som med andre nye prosjekter er ofte det første steget det vanskeligste. Våger man å begynne med korte og enkle filmer er man veldig godt i gang. Det kan helt enkelt være å filme en kundes produkterfaringer, en medarbeiders tanker om arbeidsplassen eller en leders kvartalspresentasjon. Start med korte og enkle klipp, og legg dem inn i nyheten eller pressemeldingen deres.
2. Hvordan kan jeg måle resultater?
Det finnes mye vi kan måle. Hvor mange som følger oss, hvor mange som deler videoene, og om salget har økt, for å ta noen eksempler. På Facebook kan du legge inn call-to-actions (CTAs) etter filmen som lar deg måle trafikken fra den spesifikke lenken. Utarbeid noen KPIer og definer tydelig hva dere vil oppnå med å lage video for å skape gode mål. Les gjerne mer om temaet i dette blogginnlegget.
3. Våg å prøve dere frem
Vi sier det ofte, men gjentar det gjerne. Våg å teste nye konsepter, igjen og igjen. På den måten lærer du hva som fungerer og hva du bør prioritere.
Her er noen idéer til konsepter å prøve ut:
- Kundecase – Film en kunde om hvordan produktet/tjenesten deres har hjulpet dem.
- Employer branding – Presenter ansatte og arbeidsplassen.
- Produktlansering – Demonstrer nye produkter/tjenester med en kort video.
- Events – Lag en kort film som formidler stemningen på et arrangement.
- Instruksjonsvideo – Vis hvordan et produkt/tjeneste fungerer på en kreativ måte.
I forbindelse med Mynewsday tidligere i vår, lagde vi denne filmen:
4. Enkle steg for å komme i gang
Vi vil gjøre det enkelt for deg å komme i gang. Følg denne korte sjekklisten, og du er ”good to go!”:
- Innhold, innhold, innhold – hva skal du filme og hvorfor?
- Start i det små med for eksempel et kort intervju.
- Lær deg å klippe film på telefonen. iMovie er et eksempel på en app man kan bruke til dette.
- Lyd er viktigere enn bilde, så unngå å gjøre opptak i bråkete miljøer. Det er mer akseptabelt med lavere bildekvalitet enn å ikke høre noe.
Vil du lære mer?
Last ned undersøkelsen under der vi presenter noen av de største utfordringene til profesjonelle kommunikatører, samt et knippe løsninger som kan gjøre jobben din litt enklere.