Nyhet -
Velkommen til vårt store PR- og kommunikasjons-arrangement Mynewsday!
Mynewsday har i løpet av få år etablert seg som et av de beste PR- og kommunikasjonsarrangementene i Norge. Onsdag 15. april gjentar vi suksessen og inviterer nok en gang til en inspirerende og lærerik dag med spennende foredragsholdere.
Du kan sikre deg din billett her: https://mndaynorge15.eventbrite.co.uk
I år har vi gleden av å friste med dette programmet:
- 08.30 - 09.15 Registrering og kaffe
- 09.15 - 09.30 Velkommen del 1
- 09.30 - 10.00 Når følelsene styrer…., Solfrid Flateby, daglig leder i Kronprinsparets Fond
- 10.00 - 10.40 PR is Dead ... Or is It? Jonathan Bean, Chief Marketing & Growth Officer, Mynewsdesk
- 10.40 - 11.00 Kaffe og vafler
- 11.00 - 11.15 Kort om Mynewsdesk, Charlotte Clasen og Christer Engen
- 11.15 - 11.35 Fords digitale PR-reise, Anne Sønsteby, informasjonsdirektør i Ford Motor Norge
- 11.35 - 12.00 Innhold på kundens premisser, Camilla Hager, daglig leder og tekstforfatter i HvabeHager
- 12.00 - 13.00 Lunsj
- 13.00 - 13.10 Velkommen del 2
- 13.10 - 13.50 Hvordan tenke som et mediehus? Christian Brosstad, kommunikasjonsdirektør i SpareBank 1 Gruppen og blogger på ”So what's up!?”
- 13.50 - 14.30 Krisehåndtering i sosiale medier, Hans-Petter Nygård-Hansen, daglig leder i KommFrem og blogger på hanspetter.info
- 14.30 - 15.00 Oppsummering og avslutning
- 15.00 - 17.00 Mingling på Pokalen
*Arrangementet er gratis og vi byr på lunsj og kaffe.
Praktisk informasjon
Arrangementer finner sted på Vulkan Arena (Fabrikken) i Maridalsveien 13 fra 08.30 til 15.00, onsdag 15. april. Informasjon om parkering og fremkommelighet finner du her.
Bruk emneknaggen
#mnday på Twitter og Instagram!
Har du spørsmål om Mynewsday, ta kontakt med Marketing Manager, Henny Wang på e-post, henny.wang@mynewsdesk.com, eller på telefon, 90 62 41 47.
Her kan du lese mer detaljert om foredragsholderne og hva de skal snakke om:
Solfrid Flateby, daglig leder i Kronprinsparets Fond
Twitter:
@Solfrid_Flateby
Solfrid har jobbet i flere år som kommunikasjonsdirektør i Reitangruppen, hvor hun blant annet var ansvarlig for verdiskole for ledere. Tidligere jobbet Solfrid som direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Coca-Cola. Hun har bred erfaring fra både HR- og kommunikasjonsfaget, har jobbet i både offentlig og privat sektor, og er kjent for glødende engasjement, en annerledes karrierevei og for sitt sterke samfunnsengasjement. Solfrid har vært på listen over Norges 100 største ledertalenter ifølge E24, og ble kåret til Årets Unge Leder i Norges første vitenskapelige lederkåring i 2010.
Når følelsene styrer….
Vi lever i en moderne, rask verden – hvor høy turnover, individualisme, mediefokus og større integrering av jobb/privatliv preger livene våre. Er du leder skal du helst ha egen blogg, være på Twitter 24/7, du skal ha kontroll på verdibasert kommunikasjon, influencer relations, ulike stakeholders, bygge egen merkevare – og samtidig drive business the ”old fashion way”… Hva blir viktig i alt det viktige? spør Solfrid Flateby i innlegget sitt.
Jonathan Bean, Chief Marketing & Growth Officer i Mynewsdesk, og blogger på jonobean.com
Twitter:
@jonobean
Jonathan er ansvarlig for global markedsføring og vekst i Mynewsdesk, herunder bedriftens utvikling, produkt og innholdsmarkedsføring. Han er en ettertraktet foredragsholder og blogger om temaene markedsføring, kommunikasjon og innovasjon. Jonathan har brukt sin 15 år lange karriere i reklame, kommunikasjon, media og teknologi. Han har en Honours Degree i kommunikasjon og en MBA fra Henley Business School.
PR is Dead... Or is It?
Jonathan skal snakke om endringene innen PR- og markedsmiksen, reelle caser som blander de beste elementene av tradisjonell og ny PR- og markedsføringspraksis. Og sist, men ikke minst; kraften av formålsdrevet historiefortelling. Et eksempel på dette er kampanjen Mynewsdesk NOW, hvor den svenske 82-åringen Kerstin Wolgers som aldri har vært på internett før, begynner sin digitale oppdagelsesferd.
Anne Sønsteby, informasjonsdirektør i Ford Motor Norge
Twitter: @PR_Anne
Anne har vært Informasjonsdirektør i Ford Motor Norge i 10 år og kom fra jobben som Markeds- og PR-sjef i Think Nordic som produserte elbilen Think – som da var eid av Ford Motor Company. Før det har Anne jobbet i møbelbransjen, reiselivsbransjen, med TV-aksjonen Krafttak mot Kreft i ’97 og nesten 4 år med OL på Lillehammer. I sin yrkeskarriere har hun vært så heldig at hun har vært innom alt fra driftsoppfølging, prosjektledelse, innkjøp til salg, markedsføring og nå PR- og informasjonsarbeid.
Fords digitale PR-reise
Ford Motor Norge har importert ca. 800.000 biler til Norge og har vært Norges mest solgte personbilmerke i 21 år – hvorav 12 år på rad og med en markedsandel på i underkant av 25% i sin glansperiode. Konkurransen blir stadig tøffere og aktørene på markedet flere. Bilene blir bedre fra de fleste av produsentene, med kontinuerlig fokus på nye og moderne motorer med lavere forbruk, og dermed lavere utslipp, bedre sikkerhetsløsninger, gode kjøreegenskaper, moderne design og ikke minst konkurransedyktige priser er og vil være avgjørende for kundene også i fremtiden. Siden det nå er mindre som skiller produktene vil folks opplevelse og verdi av varemerket Ford bli stadig viktigere. Det gjør også at digital PR har blitt en viktig del av Fords kommunikasjonsstrategi.
Camilla Hager, daglig leder og tekstforfatter i HvabeHager
Twitter: @HvabeHager
Camilla Hager er tekstforfatter, gründer og daglig leder i tekstbyrået HvabeHager. Hun har spesialisert seg i det å skrive for nettet og har lang erfaring med innholdsproduksjon for bedrifter. Camilla har også holdt skrivekurs og forelesninger for en rekke virksomheter og utdanningsinstitusjoner.
Innhold på kundens premisser
God innholdsmarkedsføring begynner ikke med produktet, men med kunden. De beste ideene kommer gjerne også fra den kanten, og du trenger ikke nødvendigvis bedrive omfattende undersøkelser for å få tilgang på dem. Her får du blant annet høre om hvordan gi både potensielle og eksisterende kunder relevant innhold, og hvordan tilpasse det til ulike deler av salgsprosessen.
Christian Brosstad, kommunikasjonsdirektør i SpareBank 1 Gruppen og blogger på ”So what's up!?”
Twitter: @chrisbros
Christian Brosstad er kommunikasjonsdirektør i SpareBank 1 Gruppen, og ble kåret til ”Årets ildsjel” på Social Media Days i 2014. SpareBank 1 har også tidligere vunnet prisen for beste sosiale medier plattform under Social Media Awards. Christian jobber bredt innenfor kommunikasjonsfaget med vekt på PR, samfunnsansvar, presse og media, selskapskommunikasjon og sosiale medier.
Hvordan tenke som et mediehus?
Bankene har stor trafikk i egeneide kanaler, både de tradisjonelle og sosiale. Hvordan kan en bank bruke dette til å skape bedre kunderelasjoner og være enda mer relevante for kundene gjennom engasjerende innhold? Kan en bank rett og slett tenke som et "mediehus"? Du vil få praktiske tips om hvordan du kan jobbe med innhold som funker, samt få eksempler både på hva som fungerer bra og hvor veien går videre.
Hans-Petter Nygård-Hansen, daglig leder i KommFrem og blogger på hanspetter.info
Twitter: @hpnhansen
Hans-Petter er en populær foredragsholder og for mange er Hans-Petter først og fremst kjent som @hpnhansen. Du finner Hans-Petter stort sett i alle store og små sosiale nettverk. Etter 16 år i IT-bransjen, de fleste i Cisco, flyttet Hans-Petter seg over til PR- og kommunikasjonsbransjen hvor han mellom 2011 og 2014 jobbet hos Gambit Hill + Knowlton Strategies og Geelmuyden Kiese. I juni 2014 forlot Hans-Petter derimot Geelmuyden Kiese og ble gründer av kommunikasjonsbyrået KommFrem – Kommunikasjon som tar deg Fremover. I 2012 ble Hans-Petter kåret til ”årets personlighet i sosiale medier” av iQualify og Kampanje og i 2013 ble HansPetter.info kåret til Norges mest innflytelsesrike PR- og kommunikasjonsblogg av CisionWire.
Krisehåndtering i sosiale medier
Kriser kommer i flere fasonger og utgaver. Noen er små, andre er store. Noen handler om liv og død, andre om misfornøyde eller misforståtte kunder.
Noen er selvforskyldt og kommer innenfra, mens andre er utløst av eksterne faktorer.
"Det er ikke krisen i seg selv som er avgjørende for ditt omdømme, men hvordan du kommuniserer under en krise.»
Kriser har derimot flere likhetstrekk, og det handler om hvordan en krise blir håndtert. På samme måte som ved en brann, må man være forberedt på en krise.
Planlegg for det beste, men forbered deg på det verste. Derfor monterer vi brannvarslere og brannslukkingsapparater, og vi vet hvilket telefonnummer vi må ringe når det er behov for beredskap. Om brannen starter i kjelleren, hjelper det fint lite med en brannvarsler på loftet. «Timing is everything». Blusser det opp til en krise, må den håndteres umiddelbart og i henhold til beredskapsplanen.
Med Internett og sosiale medier sprer brannen seg som ild i tørt gress, og blir brannen dårlig håndtert får du raskt «hjelp» fra utenforstående som gjerne hjelper til med litt ekstra tennvæske. Det som startet som en liten brann i garasjen, kan raskt spre seg til hele huset, og det på rekordtid.
Internett og sosiale medier har gjort kommunikasjon åpent og transparent. Det gjelder også krisekommunikasjon. Derfor må også krisehåndteringen inkludere og involvere Internett og sosiale medier, 24 timer i døgnet, 7 dager i uken.