Blogginnlegg -
Historiefortelling og visuelt innhold
Det finnes en rekke studier som viser at folk i økende grad bruker tid på sosiale medier, og at dette i økende grad blir folks kilde til informasjon. Dermed er det også blitt slik at folk ikke nødvendigvis besøker hjemmesider i like stor grad som før, så du må også møte målgruppen der de er - på sosiale medier.
Vi har snakket en del om historiefortelling i det siste, og her vil vi fokusere på visuelt innhold.
Det er som med annen type innhold, nemlig at godt innhold engasjerer. Utfordringen din er at du på disse plattformene konkurrer mot alle andre. Mediehus, andre virksomheter og privatpersoner kniver alle om oppmerksomheten. I tillegg har Facebook gjort det veldig klart at deres algoritmer nå prioriterer film og bilder fremfor tekst. Derfor er det viktig å benytte seg av visuelt innhold, og det skal helst se bra ut. Det vil si at både film og bilder må være av høy kvalitet. Forskning avslører følgende statistikker om visuelt innhold på sosiale medier:
- Innhold fra Facebooksider som inkluderer bilder står for 87 % av engasjementet. Tweets med bilder får neste 20 % flere klikk og 150 % flere retweets.
- Videoer oppnår i snitt 135 % høyere organisk rekkevidde sammenlignet med bilder.
- Pressemeldinger med lenker til videoer øker engasjementet med 55 % og med bilder øker det i snitt med 18 %.
Mini-case: Widerøe
Etter at de bestemte seg for å satse fullt og helt på sosiale medier fremfor tradisjonell reklame, har Widerøe blitt et eksempel til etterfølgelse for andre. Deres bruk av bilder og video er til å bli glad av. Deres visuelle uttrykk appellerer til målgruppen, og ikke bare bidrar det til å formidle deres budskap, det har også resultert i bedre resultater.
Finn det visuelle uttrykket som passer
Ført og fremst er det viktig å ta innover seg at det visuelle i stor grad bidrar til å fortelle historier. Ordtaket ”et bilde sier mer enn tusen ord” gjelder i aller høyeste grad på sosiale medier.
Hva står dere for? Hvilke verdier definerer deres bedriftskultur? Hvordan vil dere at andre skal oppfatte dere? Når du har funnet ut av dette, er det viktig at dere finner visuelle uttrykk som representerer dette.
Neste steg blir å undersøke hva målgruppen vil ha. Hva engasjerer dem? Hva slags informasjon vil de ha, og hva er de interessert i? Her må det gjøres en del research, og du må gjerne se litt på hva andre gjør for å hente inspirasjon. Finn så ut hvordan din virksomhets verdier står i stil til målgruppens ønsker. Når dette er gjort vil dere ha bedre oversikt over hva slags innhold dere kan nå frem til målgruppen med.
Begynn å fortell historier
Når du har gått igjennom alle stegene ovenfor er du klar til å starte å fortelle historier. Å finne en nisje eller et tema man kan bli en ekspert på er alltid å foretrekke. Dette avhenger helt av hva din virksomhet jobber med, og det gjelder å være kreativ.
Velg format og gjør det visuelle til en integrert del av historiefortellingen din
Formater kan variere fra blogginnlegg til dokumentarfilmer og kortere snutter egnet for sosiale medier. Hva dere har ressurser til vil derfor være en avgjørende faktor. Det viktigste er at formatet som velges skal hjelpe til med å formidle historien man ønsker å nå ut med.
I en tid hvor konsentrasjonsspannet blir stadig mindre samtidig som konkurransen om oppmerksomhet på sosiale medier blir større, er det visuelle nøkkelen til suksess.
Vil du lære mer om bruken av visuelt innhold kan du ta modulen om visuell PR i vårt digitale PR-akademi.Klikk her for mer.