Blogginnlegg -
Hvorfor du burde bruke mer infografikk og hvordan du kan gjøre det på en god måte
Ved flere anledninger har vi blogget om viktigheten av visuelt innhold og vist til både gode og dårlige eksempler på godt bildespråk. Nå vil vi gå løs på et nytt format, nemlig infografikk. Infografikk er et format som visualiserer kompleks informasjon på en lett måte. I tillegg vil de, som med gode bilder, øke sannsynligheten for at folk vil lese og dele det videre.
De mest interessante infografikkene inneholder noen eller flere av disse ingrediensene:
- De forklarer et komplisert emne ved å stykke det opp.
- Emnet kan presenteres i ulike moduler som tilsammen utgjør en interessant historie.
- Fortellingen forsterkes ofte av data (husk å nevne kilder).
- Designet er basert på visuelle metaforer som har en rød tråd.
Ta denne infografikken fra Autodesk som et eksempel. Den vektlegger hvordan 3D-printing kan hjelpe små bedrifter med innovasjon i fremtiden. Det visuelle appelerer og bryter ned et komplisert emne til noe som er lett fordøyelig.
Et par advarsler
Selv om infografikk er en utrolig god måte å presentere informasjon på, er det ikke helt risikofritt. For hvert 300 eksempel vi ser på nettet er det bare en håndfull som er laget på en god måte. (Denne statistikken er basert på vår erfaring med å gjøre research på infografikk, og er derfor en subjektiv oppfattelse).
Problemet er ikke mangelen på programmer som kan hjelpe med å lage visuelt innhold – nei – det er heller det at det krever ferdigheter å lage dem godt. En av de beste bøkene vi har lest om å visualisere innhold er en bok av Scott Berinato som heter Good Charts. Den er ikke en steg-for-steg innføring i hvordan du lager infografikk, men den forklarer prinsippene bak godt visuelt innhold.
Om du synes det kan være litt for ambisiøst å prøve seg på infografikk, kan du alltids prøve deg på datagrafikk. Det er en mindre grafisk mindre komplisert variant av infografikk. Ta dette datagrafiske eksemplet fra McKinsey som viser kjønnsfordelingen på ulike jobbnivåer.
Hvor skal du publisere infografikken din?
Når du har publisert infografikken vil den være tilgjengelig på din hjemmeside. Du kan også dele den via sosiale medier. Hvis den er veldig omfattende, bør du vurdere å lage versjoner som er mindre omfattende og som egner seg til å dele på sosiale medier med lenker til hjemmesiden din.
Du kan også øke sjansene for virksomheter som driver med digital medier vil plukke den opp og dele den videre. Nå ut til journalister og influencers i ditt nettverk for å se om de synes infografikken ser interessant ut.
For å lære mer om visuell PR og kommunikasjon kan du klikke deg videre til Mynewsdesks Digital PR Academy her.